Tuesday, December 25, 2012

doorgift: mini sejadah

godek2 facebook, ada newsfeed dari fast passion kot. she came out with mini sejadah as doorgift. hurm. what a nice idea!!

this is one of the doorgift for family hisham instead of nut in jar, telur pindang n tak tahu lah mak nak letak ape. so google la harga sejadah ni. you can get as low as rm3.50 dari masza. sila google sendiri lah nanti. ada blog tu kata mydin pun murah jugak. dan pasaraya sakan...

maka hari jumaat ari tu, pegi la mydin. mula2 aim kat jalan tar yang pakcik2 jual sejadah tu.. mahaiiiinyeee... jatuh rm10 untuk sehelai sejadah muka. kurang pun dapat rm8 je.. okay reject. maafkan saya pakcik.. saya tanya yang rm3 takde ke? takdokkk...

terus zassss pergi mydin jalan tar. ada!! rm 3.90 je.. beli 10, dapat rm2.50 sehelai. what a good deal.. since kita nak sejadah mini yang takde gambar kaabah (jangan la nampak keji sangat okay), so, design yang kita nak tu tak mencukupi. okay sedih... kak wa bagi idea suruh gi mydin subang jaya sebab situ borong.. okay, balik keje gak terus gi mydin. yoohoooo

balik kerja hujan, usj confirmmmm jam! rumah pun tak jauh nak gi usj. 15 minit je. tengok jalan jam nak gi usj, plus hujan, balik rumah dulu buat guestbook. dah kul 9 baru terhegeh2 nak gi... jam jugak.. T___T. terus jadi 30minit nak sampai mydin.

mula2 macam kecewa sebab tanya sales assisstant dia kata ada lagi kot kat bahagian borong. tiba2 ada akak tu kata "tak tau la ada lagi ke tak.. sebab saya dah borong banyak dah tadi" T__T... alhadulillah ada rezeki walaupun mula2 design yang nak tak cukup. tapi suruh gak bangla tu amik gi store. yeayyy!!! i got it! walaupun tak semua warna brown, ada 30 pcs warna hijau, tapi yang penting semua designnya sama... i got it for rm2.50 sehelai je.. sebab beli more than 10pcs kan..


awak boleh gulung atau buat bentuk kipas atau buat bentuk apa je.. since dia banyak rambu ramba, so, kita lipat square je, dan ikat ribbon. ni kan kerja orang malas... sebab tak sabar, tie in je dengan ribbon peach and brown yang tinggal sikit. esok gi kedai takde plak ribbon peach. hantam je lah.. purple pon boleyyy.. okay bye!!



xoxox,

No comments:

Post a Comment

Kindly spill your heart out at here (',')

Post a Comment