Monday, December 31, 2012

hiv test: Klinik Kesihatan Tanglin

I forgot to tell about my HIV test process. It was a fast and smooth process. orang tengah excited betul betul lagi 3 bulan dah siap. 22 November aritu buat. I was set an appointment 1 month before that. Biasalah kay hell, kena appointment awal, sebulan baru dapat tempat. Nevermind, it's okay since we are not too rushing.

I buat dekat Klinik Kesihatan Tanglin. Why there? Sebab dekat dengan office. 5 minit je. Maybe boleh time slip je.. Mula-mula Hisham decide to do by his own, tapi buat je la sama-sama terus. senang.. Tak lama pun buat tu, kejap je.. and you get the result on the spot. sebab dia just guna strip je. Tak perlu masuk lab bagai ke ape... and tak ramai orang pun.. tapi takes almost 1 hour jugak lah.. hahha...


Oh before that, u kan kena dapatkan borang dari Pejabat Agama. And i was lucky, alhamdulillah. For perantin yang dari Johor, sekarang jabatan agama tengah buat e-NCR (e-nikah Cerai & Rujuk). Oh bukan nikah, cerai atau rujuk secara online je.. itu mazhab ayah pin. this one you can get the form via online. Semuanya berada di hujung jari..

Masa i call tu untuk tanya pasal borang2 nih, diorang tengah testing benda ni la.. So she suggest I to use via online je. Sangat senang, sign up, tapi make sure bakal suami pun kena sign up. Tapi yang leceh sikit, kena call diorang untuk aktifkan akaun, and then you fill in teh forms, dan taraaaa... boleh print. Tapi leceh sikit nak print ni sebab dia tak berapa user friendly lagi, maka kadang-kadang nak back tak jumpa dah item yang nak print tu. Dah kena fill the form balik, eventhough tak banyak sangat, tapi still sakit hati.. hahhah...

This application senang sebab macam siapa yang kerja luar Johor, tak perlu balik kampung semata-mata dapatkan benda alah ni kan... So, you can get the borang HIV from there.. senang je kan??

Kalau nak maklumat lanjut call la jabatan agama..


all the best!!


xoxoxo,

No comments:

Post a Comment

Kindly spill your heart out at here (',')

Post a Comment